Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

Opvoedingswinkel Brasschaat en Huis van het Kind Brasschaat samen onder één dak!

2022/08/08

Huis van het Kind Brasschaat en de Opvoedingswinkel van Brasschaat zijn onder één dak gaan wonen!

Terug

In september komt Kind en Gezin ook nog in hetzelfde huis. Daarna zal ook de officiële opening plaatsvinden. Huis van het Kind maakt een mooi en duidelijk wandelpad doorheen het bos. Huis van het Kind bundelt alles om je te ondersteunen bij het opvoeden van je kind, van opvoeden tot opgroeien. Zie je door het bos de bomen niet meer? Nood aan een babbel? Beneiuwd naar waar we nu zitten? Kom gerust eens een kijkje nemen of kom je vraag stellen. Dit kan elke werkdag tussen 9u en 12u in de Hemeldreef 1 in Brasschaat. We zijn ook telefonisch bereikbaar via het nummer 03/270 06 70.

Overdracht werking Huis van het Kind
Het gemeentebestuur van Brasschaat droeg de werking van Huis van het Kind begin dit jaar over aan OLO-Rotonde vzw. De dienstverlening van Huis van het Kind valt perfect binnen de expertise en werking van OLO-Rotonde vzw. De werkingen kunnen elkaar op die manier versterken binnen het zorglandschap van de gemeente Brasschaat.

Hemeldreef 1 – waaier aan werkingen
De juiste plek om Huis van het Kind te huisvesten, was snel gevonden. De Hemeldreef 1 is een mooi beschermd en centraal gelegen pand waar volgende dienstverleningen te vinden zijn:

  • De Opvoedingswinkel Brasschaat
  • Het Consultatiebureau Kind & Gezin
  • Een zitdag door het lokaal Loket Kinderopvang
  • Een zitdag door een uitbetalersactor van het Groeipakket
  • De Speelbabbel
  • De Gezinsbuddy’s
  • Gesprekken met een JAC-medewerker of een eerstelijns-psycholoog
  • Een pamperbank
  • Andere activiteiten en vormingen (zoals bv: babymassages)

Over OLO-Rotonde vzw
OLO-Rotonde vzw, dat is een organisatie met een hart voor cliënten én medewerkers. Om en bij de 1000 medewerkers bieden kwaliteitsvolle zorg en hulpverlening aan meer dan 7000 cliënten. Met een verscheidenheid aan diensten en activiteiten streven we naar een optimale levenskwaliteit voor jong en oud. Onze slogan luidt dan ook ‘Jouw toekomst, onze zorg’. Samen creëren we een thuisgevoel. Je kan rekenen op een veilige en warme omgeving.