Onze activiteiten

Hier vind je per Huis van het Kind een overzicht van de geplande activiteiten terug.

Interactieve voorstelling #mediaopvoeding

In samenwerking met Digisaurus
Ma14okt2024
19u30-21u30
Club K, Kalmthout

Wat kan je verwachten?

Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel ouders blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel: wat trekt hen daar precies in aan? En houdt al dat gamen, chatten en staren ook geen gevaren in?

​In deze lezing gegeven door Digisaurus staan we op een positieve én kritische manier stil bij de aantrekkingskracht van games, sociale netwerken, vloggers ... En geven je tips hoe je jouw kinderen én jezelf 'mediawijzer' kan maken.

Deze interactieve voorstelling wordt gegeven door Digisaurus: www.digisaurus.be

Digisaurus inspireert en versterkt ouders, leerkrachten, opvoeders en iedereen die zich een 'dinosaurus' voelt in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. 

Wie is Digisaurus? Wij zijn drie papa's, in het dagelijks leven bezig met media, alle drie zijn we experten in ons vakgebied. Daarnaast zijn we passionele vertellers die heel goed beseffen dat ieders tijd heel kostbaar is en dat je deze beter maar op een waardevolle en inspirerende manier kan invullen. Daarom brengen we inspirerende en prikkelende voorstellingen, infotainment met ruimte voor interactie en vragen. Goed gebracht en wetenschappelijk onderbouwd. Veel meer dus dan gewoon nog maar eens een lezing of praatavond!

Praktische info

Voor wie

(Groot)ouders, leerkrachten, opvoeders die meer willen weten over de digitale wereld van kinderen en jongeren.

Wanneer

Maandag 14 oktober 2024 van 19u30-21u30

Waar 

Club K

Kapellensteenweg 234

2920 Kalmthout