Nieuws

Op deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws uit onze Huizen van het Kind.

Oktober = Webinarmaand

2021/09/23

In oktober organiseren VCOK en Gezinsbond samen een webinar rond opvoeden.

Terug

Oktober = webinarmaand! Samen met het VCOK staan we in vier webinars stil bij die gezinnen waar het er misschien soms net iets anders aan toe gaat. Of misschien ook helemaal niet? We hebben het over eenoudergezinnen, opvoeden in een samengesteld gezin, in twee culturen en als er een extra zorg is.

👉 Elk webinar gaat door in oktober. Deelnemen is gratis, je moet wel vooraf inschrijven. Meer info op www.gezinsbond.be/webinars.

Donderdag 21 oktober 2021, 20u: Erfrecht: ook voor jou van belang! (Erika Coenen)

In de loop van ons leven nemen we grote en kleine beslissingen die een invloed hebben op onze nalatenschap. Daarom is het goed om de basis van ons erfrecht te begrijpen, zodat je partner, (klein)kinderen en geliefden die achterblijven niet voor onaangename verrassingen komen te staan. En daar willen wij met dit webinar een steentje toe bijdragen. Een cursus ‘erfrecht voor dummies’ als het ware! Geen voorkennis vereist.

In deze online lezing gidst Erika Coene, licentiate Rechten en Notariaat en werkzaam als beleidsmedewerker bij de Gezinsbond, je door de beginselen van ons erfrecht.

--> Inschrijven kan hier.

Maandag 25 oktober 2021, 20u: Opvoeden als er extra zorg is (Magenta - KU Leuven)

Voor elke ouder is opvoeden een zoektocht naar een manier die past bij je kind én bij jezelf. Wanneer je een kind met extra zorgnoden hebt is dat zoeken nog een grotere uitdaging. We bieden je enkele mogelijke handvaten en illustreren met ervaringen van ouders met een kind met een beperking, ziekte of psychische kwetsbaarheid.  Daarnaast gaan we ook even in op: Wat met (het verschil met?) de opvoeding van de andere kinderen in het gezin? Wat als je zelf op je tandvlees zit als ouder? En waar kan je terecht als je op zoek bent naar advies of een luisterend oor?

Deze webinar wordt gegeven door Noor, Valerie en Ines van Magenta - KU Leuven.

--> Inschrijven kan hier.